Yogalessen DO-IN

Do-In heeft zijn oorsprong in Japan en is te vergelijken met yoga, dat oorspronkelijk uit India afkomstig is.
Do-In zijn meridiaanoefeningen ontwikkelt door de grote shiatsumeester Masunaga.
Deze Masunaga brengt shiatsu tot het hoogste niveau, doordat hij een systeem van meridiaanstrekkingen ontwikkelde , waarmee je je eigen gezondheid weer in balans kunt brengen.

Do-In betekent letterlijk: “de weg naar binnen”. De oefeningen zijn gericht op ademhaling en meridiaanstrekking.
Meridianen zijn onze energiestromen in het lichaam, die een relatie hebben met onze organen en orgaanfuncties en die de grondslag vormen van de oosterse geneeskunde.
Mensen hebben van nature de eigenschap zichzelf te genezen. De heer Masunaga wilde ook iets bedenken waarmee mensen ziekten konden voorkomen. Dit is wat hem ertoe bracht deze mooie oefeningen te creëren.
In de oefeningen beweeg je langzaam en aandachtig en zo raak je ook eventuele blokkades aan.
Het is niet de bedoeling om er doorheen te duwen, maar ook niet om te vermijden. Raak aan en voel wat er gebeurt. Adem ernaar toe en durf te voelen. Het wonderlijke is, dat als men eenmaal iets durft te voelen er langzaam ruimte ontstaat en je je makkelijker kunt bewegen.
Degene die de meridiaanstrekkingen beoefenen, zullen ontdekken dat ‘gezond’ zijn niet hetzelfde is als ‘niet ziek’zijn.

Nadat ik kennisgemaakt had met Shiatsu en zag wat voor uitwerking het had bij degene die ik behandelde en mijn eigen ervaringen wilde ik ook de Do-In oefeningen leren en aan anderen doorgeven. Dit zijn geweldige oefeningen!!! Dagelijks beoefen ik Do-In en ik ben soepeler dan ooit

DO-IN logo